Интер не успя да пречупи Сампдория в последната среща от 22-ия кръг на Серия А. Хората на Симоне Индзаги доминираха на терена в Генуа, но демонстрираха завидна яловост пред вратата на предпоследния в класирането.

Така „нерадзурите“ за пореден път през сезона се издъниха срещу сравнително по-слаб отбор, макар че в големите дербита се представиха на висота. Грандът от Милано позволи на съперника си да спечели първа домакинска точка след 7 поредни загуби на своя стадио „Луиджи Ферарис“ в шампионата, при това „моряците“ нямаха отбелязан гол при 6 от пораженията.

Все пак Интер запази втората си позиция в класирането, но по всичко изглежда, че окончателно се прости с илюзорните си шансове за триумф със Скудетото. „Нерадзурите“ са с актив от 44 пункта, на цели 15 от лидера Наполи. Тимът на треньора Деян Станкович, който е бивш футболист на гранда от Милано, е предпоследен с 11 пункта, като все още няма победа у дома.

Интер взе инициативата още след първия съдийски сигнал на Фабио Мареска. Завърналият се за първи път като титуляр в състава на „нерадзурите“ след контузия Ромелу Лукаку шутира от средна дистанция във 2-ата минута, но Аудеро прояви рефлекс и изби в корнер.

„Моряците“ все пак удържаха първоначалния натиск на гостите. В 12-ата минута Чалханоглу напредна мощно и би извън пеналта, ала кълбото профуча покрай лявата греда. Домакините отговориха с изстрел на Куизанс, уловен с лекота от Онана.

По-активната игра на гранда от Милано продължи. В 20-ата минута шут на Дармиан премина над напречния дирек. До почивката Интер така и не намери верния път към вратата на Аудеро.

След антракта Симоне Индзаги замени представящия се неубедително Робин Госенс. На негово място влезе Федерико Димарко, който веднага донесе повече острота в атаката на гостите.

В рамките на няколко минути той профука 3 добри възможности до 60-ата минута. Първо Димарко би неточно от пряк свободен удар, след което от дъгата на пеналта прати топката на сантиметри над напречната греда, а след това от точката на дузпата също не порази целта.

Надмощието на Интер бе очевидно и не секна, но хората на Симоне Индзаги не успяваха да създадат чисти голови положения. В 77-ата минута топката стигна до Чалханоглу, който навлезе в пеналта, но диагоналният му удар не затрудни Аудеро. Малко след това Димарко стреля от фаул над вратата.

В 83-ата минута гостите разиграха отлично, при което Чалханоглу от дъгата на пеналта пак не уцели целта. До края Интер така и не успя да стигне до победата, а Сампдория сложи край на серията си от 7 поредни домакински загуби.

Сампдория – Интер 0:0

Сампдория: Аудеро, Амионе, Наутинк, Мурийо, Ауджело, Уинкс, Куизанс, Дзаноли, Джуричич, Ламерс, Габиадини

Интер: Онана, Ачерби, Де Врай, Шкринияр, Дармиан, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Госенс, Лаутаро, Лукаку